Korištenjem web stranice turbo-x.hr prihvaćate ove Uvjete korištenja.

Sadržaj na ovim web stranicama osigurava tim tvrtke TURBO-X d.o.o. i zaštićen je autorskim pravima.

Ako nije drugačije naznačeno u samom sadržaju, imate pravo pregledavati, kopirati, printati i distribuirati (ali ne i mijenjati) sadržaj na ovoj web stranici, pod uvjetom da sadržaj koristite u informativne, nekomercijalne svrhe i da na sadržaj koji koristite postavite obavijest o autorskim pravima.

UVJETI PRODAJE

OPĆI UVJETI POSLOVANJA INTERENET TRGOVINE TURBO-X d.o.o.
 
Na Opće uvjete poslovanja podredno se primjenjuju relevantne odredbe Zakona o obveznim odnosima, Zakona o elektroničkoj trgovini, kao i Zakon o zaštiti potrošača.

Www.turbo-x.hr ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka, programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

1. VALJANOST OPĆIH UVJETA
 
1. A) Opći uvjeti, kako je niže navedeno, predstavljaju kupoprodajni ugovor između pojedinog kupca i tvrtke
 
TURBO-X d.o.o.,
 
Društvo upisano pri Trgovačkom sudu u Zagrebu pod brojem: Tt-13/29481-2
MBS: 080371388, OIB/VAT: HR44077947991
Temeljni kapital: €8.149,18 uplaćen u cijelosti
Sjedište: Kolodvorska 147, 10410 Velika Gorica, član društva: Dario Stipić

Brojevi transakcijskih računa:

Privredna banka Zagreb Intesa Sanpaolo (PBZ)
IBAN: HR9223400091100226990  SWIFT CODE: PBZGHR2X
 
Zagrebačka banka UniCredit Group (ZABA)
IBAN: HR0623600001101212162  SWIFT CODE: ZABAHR2X

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA)
IBAN: HR1924840081102775644  SWIFT CODE: RZBHHR2X

(dalje u tekstu: PRODAVATELJ), nastao ugovorenom kupnjom pojedinog predmeta putem internet trgovine objavljene na internet stranici PRODAVATELJA (dalje u tekstu: www.turbo-x.hr).

1.B) Kupac je svaka fizička ili pravna osoba koja putem www.turbo-x.hr prodavatelju preda ponudu za kupnju pojedinog i/ili grupe proizvoda prodavatelja..
1.C) Svi ugovori sklopljeni između prodavatelja i kupca, a vezano uz kupnju proizvoda prodavatelja putem www.turbo-x.hr, regulirani su odredbama ovih Općih uvjetima, zakonima navedenim u preambuli Općih uvjeta, kao i Zakonom o zaštiti osobnih podataka
1.D) Ovi Opći uvjeti objavljeni su na stranici www.turbo-x.hr. Kupac ima mogućnost i ovlašten je, pohrane ili ispisa ovih Općih uvjeta na vlastitom kompjuterskom sistemu.

2. NEVALJANOST DRUGIH UGOVORNIH UVJETA
2.A) Ovi Opći uvjeti primjenjuju se kao primarni i mandatorni izvor prava kojim se regulira pravni odnos između prodavatelja i kupca i u tom smislu imaju prevladavajući učinak u odnosu na sve druge moguće izvore te zamjenjuju sve druge pisane ili usmene ugovore, uvjete i/ili sporazume između prodavatelja i kupca i/ili ugovorne uvjete drugih osoba, a koji odstupaju ili mogu od ovih Općih uvjeta. U slučaju nesuglasja između ovih Općih uvjeta i svih drugih sporazuma prodavatelja i kupca, ovi Opći uvjeti će imati prevladajući učinak, osim ako ugovorne strane ne postignu drugačiji pisani sporazum.

3. VALJANOST ODNOSA PREMA NEPOTROŠAČIMA
3.A) Ovi Opći uvjeti primjenjuju se u svakom slučaju u odnosu na sve osobe koje se, u smislu zakonske definicije hrvatskog zakonodavstva pojma potrošač, ne smatraju potrošačem.

4. VALJANOST ODNOSA PREMA POTROŠAČIMA
4.A) Ovi Opći uvjeti primjenjuju se prema svim osobama koji se u smislu zakonodavstva Republike Hrvatske smatraju potrošačem. Ovi Opći uvjeti primjenjuju se od trenutka kada kupac potvrdom prilikom registracije putem www.turbo-x.hr izjavljuje prodavatelju da je potpuno svjestan i suglasan sa ovim Općim uvjetima.

5. VALJANOST ODNOSA PREMA STRANIM DRŽAVLJANIMA
5.A) Ovi Opći uvjeti primjenjuju se i na osobe, bilo fizičke ili pravne, koje imaju državljanstvo različito od državljanstva Republike Hrvatske i to bez obzira na eventualne razlike u zakonskom ili statutarnom položaju kupca i bez obzira na njegove stvarne sposobnosti razumijevanja hrvatskog jezika na kojem su ovi Opći uvjeti sastavljeni.
 
5.B) Ovi Opći uvjeti primjenjuju se i na apatride, kao i na osoblje stranih diplomatskih i konzularnih predstavništava te na počasne konzule i konzulate stranih država na teritoriju Republike Hrvatske.


6. OGLAŠAVANJE

6.A) Sve karakteristike proizvoda prodavatelja, koji su objavljeni na www.turbo-x.hr, uključujući cijenu, samo su informativne naravi i ne predstavljaju ponudu od strane prodavatelja, i/ili neobvezujući poziv za podnošenje ponuda, osim ako prodavatelj nije izričito naveo drugačije.
 
6.B) U slučaju ugovora o prodaji sklopljenog putem www.turbo-x.hr, a kako je regulirano ovim Općim uvjetima, primjenjuje se pojam prodaje po uzorku ili modelu. U svakom slučaju, tolerancije odstupanja u strukturi i/ili boji proizvoda od strane prodavatelja unutar sustava www.turbo-x.hr su dopuštena te prihvaćanjem ovih Općih uvjeta kupac daje svoju izričitu suglasnost na takvo odstupanje. U tom smislu kupac izražava svoju suglasnost na primjenu Članka 460/2 Zakona o obveznim odnosima.
 
6.C) Radi ostvarenja svrhe oglašavanja pojedinih proizvoda, sustav www.turbo-x.hr koristiti uslugu Google Adwords marketinga. To je usluga koju pruža Google za marketing i ciljano oglašavanje. Usluga se koristi u svrhu oglašavanja na Google tražilici i prikaz mreže kupaca koji su već posjetili stranicu www.turbo-x.hr. Ovu uslugu možete odjaviti u Googleovim postavkama, oglasi koji se nalaze u vašem Google profilu.7. NARUČIVANJE

Proces kupovine, uvjeti poslovanja, kupnje i prodaje robe putem našeg WEB SHOP-a www.turbo-x.hr definirani su slijedećim parametrima: registracija korisnika, narudžba, odabir načina plaćanja, dostava, reklamacija robe i jednostrani raskid ugovora.

7.A) Proces registracije je veoma jednostavan i od Vas zahtijeva samo osnovne osobne podatke. Registraciji pristupate tako da u gornjem izborniku kliknete na „Registracija“.

7.B) Kupac može iz asortimana prodavatelja, objavljenog na www.turbo-x.hr, izabrati proizvod ili grupu proizvoda za čiju kupnju je zainteresiran, i to klikom na gumb "Dodaj u košaricu".
Narudžba vrijedi samo pod uvjetom da kupac klikom na odgovarajući gumb potvrđuje da je suglasan s ovim Uvjetima prodaje, a time isti čini sastavni dio ponude. U tom slučaju kupac odabire određeni način plaćanja bilo davanjem naloga pružatelju platnih usluga za plaćanje pojedinih transakcija na koji način se podmiruju bilo kakve novčane obveze kupca koji proizlazi iz ponude bilo na neki drugi primjenjivi način.

7.C) ODABIR NAČINA PLAĆANJA:

7.C-1) NALOGOM ZA PLAĆANJE (VIRMAN-UPLATNICA):
e-bankarstvom, virmanom ili općom uplatnicom na temelju ispisanog predračuna čija je opcija 5 dana.
Plaćanje nalogom:
TURBO-X d.o.o. Kolodvorska 147, HR-10410 Velika Gorica
Privredna banka Zagreb Intesa Sanpaolo (PBZ)
IBAN: HR9223400091100226990  SWIFT CODE: PBZGHR2X
Zagrebačka banka UniCredit Group (ZABA)
IBAN: HR0623600001101212162  SWIFT CODE: ZABAHR2X
Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA)
IBAN: HR1924840081102775644  SWIFT CODE: RZBHHR2X
Svrha: plaćanje po predračunu
Poziv na broj: broj predračuna
Iznos: "iznos narudžbe"
7.C-2) GOTOVINSKO PLAĆANJE:
Turbo X d.o.o., Kolodvorska 147, 10410 Velika Gorica.

7.C-3) KREDITNIM KARTICAMA:
JEDNOKRATNO I NA RATE PREKO POS uređaja - MasterCard, Visa, Diners u našoj trgovini - Turbo X d.o.o., Kolodvorska 147, 10410 Velika Gorica
     

7.C-4) KREDITNIM KARTICAMA:
JEDNOKRATNO-PREKO WEB SHOP-a www.turbo-x.hr: Visa, MasterCard i Maestro.
NA RATE-PREKO WEB SHOP-a www.turbo-x.hr: Visa Premium.
Nakon odabira plaćanja kreditnom karticom otvara se sigurnosni sustav za plaćanje epay.
7.C-5)..POUZEĆEM:
iznos ponude plaćate na ruke dostavljaču prilikom isporuke.


7.D) Ponudu kupac dobiva s obzirom na cijenu robe navedene u košarici kupca. Obveza plaćanja kupca je jednaka kao i prije narudžbe kupca, a navodi ih u "plaćanje" sustava www.turbo-x.hr, uključujući sve manipulativne troškove, troškove dostave i/ili sve druge troškove poput poreza, carina te kupac potvrđuje da je svjestan i slaže se s istima. Radi izbjegavanja sumnje, troškovi dostave, carine, manipulativni i svi drugi troškovi nisu uključeni u bruto cijenu proizvoda, a kako je oglašeno na www.turbo-x.hr i plaćaju se zasebno. Dostava je beplatna ukoliko je Vaša narudžba iznad €70,00. Za manje narudžbe troškove dostave po paketu snosite Vi.

7.E) Narudžba se smatra dostavljena prodavatelju samo kada je ispravno napravljena preko www.turbo-x.hr. To vrijedi i za sve druge dodatne zahtjeve, uvjete ili upute od kupca, a koji mogu biti u vezi s narudžbom.

7.F) Rok isporuke je unutar 4 radna dana ukoliko nije drugačije navedeno uz proizvod na www.turbo-x.hr.  Rok isporuke računa se od trenutka kad zaprimimo uplatu naručene robe na naš žiro račun ili kada transakcija putem kreditne kartice bude autorizirana i odobrena.

7.G) REKLAMACIJE  
Prilikom preuzimanja pošiljke molimo Vas da u prisustvu dostavljača provjerite svoj paket. Ukoliko na njemu ima vidljivih oštećenja (potrgani dijelovi i udubljenje) paket ne bi trebali preuzeti. U ovom slučaju molimo Vas da nas nazovite telefonom na broj +385 1 6256 400 ili nam pošaljite e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu prodaja@turbo-x.hr i navedete razlog zbog kojega ste odbili preuzeti paket.
U najkraćem mogućem roku obavijestit ćemo Vas o daljem postupanju.
Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24 sata od trenutka primitka pošiljke, nazovete telefonom na broj +385 1 6256 400, ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu prodaja@turbo-x.hr i opišete kakav problem imate. U najkraćem mogućem roku obavijestit ćemo Vas o daljem postupanju.
Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojave nesuglasnosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, molimo Vas da postupite na način definiran pravilnikom o reklamaciji potrošača za robu kupljenu putem internet prodaje, koji zajedno sa obrascem zahtjeva za reklamaciju, trebate poslati na adresu prodaja@turbo-x.hr. U slučaju robe s greškom, trošak dostave reklamacije snosi TURBO-X d.o.o..
U slučajevima kad se proizvod s greškom može zamijeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu GLS koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište. Kad proizvod stigne na skladište, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod bit će odrađena najkasnije unutar 15 dana.
ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE PROIZVODA
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača (krajnjeg korisnika) i trgovca u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.
Potrošač je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka bez odgađanja a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kada je otkrio nedostatak.
Kao prodavatelj ne odgovaramo za materijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka 2 godine od prodaje stvari.

7.H) JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA – UPUTE:
TURBO-X d.o.o. pridržava se politike zaštite potrošača.
Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i obrazac za jednostrani raskid ugovora kojeg možete preuzeti ovdje zatim ga popunite i pošaljete poštom ili na naš e-mail prodaja@turbo-x.hr.
Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.
Povrat uplaćenog iznosa
Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.
Povrat robe
Robu vratite ili je predajte nama bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Troškovi povrata robe
Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe
Sukladno Čl. 77. St. 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

8. PRIHVAT OD STRANE PRODAVATELJA

8.A) Potvrda o primitku narudžbe kupca nakon slanja narudžbe kupaca ne predstavlja prihvat ponude od strane prodavatelja.
 
8.B) Prihvat narudžbe kupca od strane prodavatelja dostavlja se kupcu putem potvrdne elektroničke (e-mail) poruke prodavatelja ili isporukom proizvoda do kupca. Svako drugo nahođenje i/ili praksa, ne smatra se prihvatom narudžbe od strane prodavatelja.
 
8.C) Prihvat narudžbe od strane prodavatelja obvezuje prodavatelja jedino ako je u potpunosti i bez ikakvih rezervi, zajamčena isplata svih obveza plaćanja kupoprodajne cijene i svih drugih pripadajućih troškova od strane kupca te ukoliko je prodavatelj potvrdio dostupnost robe sukladno elementima ponude kupca.
 
8.D) Nakon prihvaćanja narudžbe od strane prodavatelja, uvjeti za svaki ugovor o kupnji između kupca i prodavatelja su fiksni i ne mogu se mijenjati, osim ako ugovorne strane ne postignu drugačiji sporazum u pisanom obliku.
 
8.E) U slučaju da prodavatelj, nakon narudžbe kupca, ne može isporučiti proizvod zato što naručeni proizvod nije trenutno raspoloživ na zalihi, prodavatelj će pismeno, putem elektroničke poruke (e-mail) obavijestiti kupca o navedenim okolnostima, koji može po vlastitom nahođenju otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke.
 
8.F) Kupoprodajni ugovor sklopljen putem sustava www.turbo-x.hr  je na neodređeno vrijeme i vrijedi do opoziva to jest raskida. Ugovor se smatra konzumiranim danom isporuke proizvoda kupcu, to jest s plaćanjem kupoprodajne cijene u cijelosti.


9. IZJAVA O SIGURNOSTI
Koristimo ePay servis za Internet naplatu tvrtke Globaldizajn d.o.o., koji koristi najsuvremenije tehnologije zaštite od zlouporaba, kao sto je sigurnosni protokol Secure Socket Layer (SSL) te druge tehnologije i sigurnosne procedure po najvišim standardima. Razmjena osjetljivih podataka između sustava koji obavlja online plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja se korištenjem mreže koja je potpuno zaštićena od neautoriziranog pristupa. Osjetljivi podaci o vašoj kreditnoj kartici dostavljaju se online izravno autorizacijskom centru.

Za narudžbe veće od 70,,,€ dostava je besplatna* za sve naše maloprodajne kupce na području Republike Hrvatske, a ukoliko je narudžba manja od 70,00€ cijena dostave ovisi o težini i volumenu paketa - za točan iznos dostave možete se obratiti našem djelatniku prodaje.

* U besplatnu dostavu nisu uključeni proizvodi koji su na akciji niti proizvodi prodani preko veleprodaje

Po uplati ponude ili uplate na web shop-u do 14h, roba će biti isporučena isti dan. Dostava na Vašu adresu ovisi o kurirskoj službi i o mjestu gdje se roba isporučuje. Većinom je isporuka drugi radni dan, no nekada može trajati i do 3 radna dana.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Potrošač može, ne navodeći razlog, jednostrano raskinuti ovaj ugovor, u roku od 14 dana od dana sklapanja ugovora ili po njegovom primitku.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i ovaj obrazac na način da ga popunite i pošaljete poštom ili na naš e-mail prodaja@turbo-x.hr.
Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.
Ukoliko potrošač nije dobio ovaj obrazac, rok za jednostrani raskid počinje teći od dostave ovog obrasca i ističe nakon jedne godine i 14 dana.

Ukoliko potrošač nije dobio sve tražene informacije, rok za jednostrani raskid počinje teći od trenutka kada potrošač dobije te informacije, i ističe nakon tri mjeseca i 14 dana.

Povrat uplaćenog iznosa
Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.
Povrat robe
Robu vratite ili je predajte nama bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Troškovi povrata robe
Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe
Sukladno Čl. 77. St. 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Tijekom roka za jednostrani raskid ugovora, zabranjeno je zahtijevati od potrošača bilo kakvo plaćanje unaprijed. Zabrana se odnosi na bilo koju naknadu, uključujući plaćanje, davanje jamstva, rezervaciju novca na računima, izričito priznanje duga itd.

Ova zabrana ne odnosi se samo na plaćanje trgovcu nego i trećim stranama.

Obavijest o jednostranom raskidu ugovora

- Za: TURBO-X  d.o.o. za trgovinu, Kolodvorska 147, 10410 VELIKA GORICA

- Ovime Vas obavješćujem(o) da želim/želimo raskinuti ugovor,

- Datum zaključenja ugovora: _____________________________________________________

- Ime(na) potrošača (*): __________________________________________________________

- Adresa/e potrošača (*): _________________________________________________________

- Datum (*): _____________________

(*) Popunjava(ju) potrošač(i) kada koristi/e ovaj obrazac za jednostrani raskid ugovora.

Potvrda primitka informacija: _______________________

Potpis potrošača: _________________________________

PREUZMITE OBRAZAC

TURBO-X  d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za točnost informacija ili bilo kakve greške na ovoj internet stranici.

Naš je cilj da te informacije budu pravovremene i točne te se zato sadržaj na ovoj internet stranici stalno unapređuje i podložan je promjenama.

Također ne snosimo odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitak prouzročen direktno ili indirektno korištenjem ovih web stranica.

Na ovoj internet stranici se mogu nalaziti linkovi na druge internet stranice. Korisnik ih može posjetiti na vlastitu odgovornost. TURBO-X  d.o.o. ne odgovara za sadržaj na vanjskim internet stranicama.

Korisnik je suglasan da niti jedan zaposlenik tvrtke TURBO-X  d.o.o., kao niti bilo koja druga osoba ili tvrtka koja je sudjelovala u izradi ovih stranica ne može biti odgovorna za bilo kakvu štetu ili gubitak prema drugim osobama ili tvrtkama proizašlim korištenjem ove internet stranice.

Pravila privatnosti
TURBO-X d.o.o. nastoji biti uzor društveno odgovornog poslovanja. Iznimno cijenimo poštenje i jasnoću te smo predani stvaranju snažnog i dugotrajnog odnosa s našim klijentima na temelju povjerenja i međusobne dobrobiti. Ovakva predanost dijelom podrazumijeva zaštitu i poštivanje vaše privatnosti i izbora. Poštivanje vaše privatnosti naš je prioritet. Zbog toga u nastavku navodimo Pravila privatnosti.
 
Za više informacija o načinu provedbe pravila privatnosti u nastavku smo naveli vaša prava o osobnim podacima i vrste podataka koje možemo dobiti izravno od vas ili putem interakcije s vama, kako ih možemo upotrijebiti, s kime ih možemo dijeliti i kako ih štitimo. Naravno, ne moraju se sve situacije odnositi na vas. U ovim Pravilima privatnosti možete pronaći pregled svih mogućih situacija naše interakcije.
Kad prikupljamo vaše osobne podatke ili kad ih dijelite s nama, upotrebljavamo ih u skladu s ovim Pravilima.  Pažljivo pročitajte ove informacije. Ako imate pitanja ili nedoumice u vezi s osobnim podacima, obratite nam se na prodaja@turbo-x.hr.
 
• Tko smo?
• Što su osobni podaci?
• Koje podatke prikupljamo i kako ih upotrebljavamo?
     • Kako prikupljamo ili primamo vaše podatke?
     • Automatizirano donošenje odluka
     • Profiliranje
     • Tko može pristupiti vašim osobnim podacima?
     • Gdje pohranjujemo vaše osobne podatke?
     • Koliko dugo pohranjujemo vaše osobne podatke?
     • Jesu li moji osobni podaci sigurni?
     • Poveznice na stranice trećih osoba i prijavu putem društvenih mreža
     • Društvene mreže i korisnički generirani sadržaj
     Vaša prava i izbori
  Kontakt
       
 
TKO SMO?
TURBO-X d.o.o. odgovoran je za osobne podatke koje dijelite s nama. Izrazi „TURBO-X”, „nama”, „naš” ili „mi” odnose se na ovaj subjekt. TURBO-X d.o.o. je „voditelj obrade” podataka za potrebe važećih zakona o zaštiti podataka.
TURBO-X d.o.o.
Kolodvorska 147, 10410 Velika Gorica, Hrvatska
Predstavnik: Dario Stipić, direktor
https://www.turbo-x.hr/
 
ŠTO SU OSOBNI PODACI?
„Osobni podaci” informacije su pomoću kojih vas je moguće identificirati izravno (npr. vaše ime) ili neizravno (npr. putem pseudonima kao što je jedinstveni identifikacijski broj). Drugim riječima, osobni podaci uključuju podatke kao što su adresa e-pošte / kućna adresa / broj mobilnog telefona, korisnička imena, slike profila, osobne preferencije i navike kupovanja, korisnički generirani sadržaj, financijske informacije te informacije o dobrobiti. Mogu uključivati i brojčane identifikatore kao što su IP adresa računala, MAC adresa mobilnog telefona ili kolačići.
 
KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO I KAKO IH UPOTREBLJAVAMO?
TURBO-X d.o.o. vjeruje da ste vi, potrošač, središte našeg poslovanja. Volimo čuti povratne informacije, učiti o vama te stvarati i dostavljati proizvode u kojima uživate. Znamo da i vi volite razgovarati s nama. Zbog toga postoji mnogo načina na koje možete dijeliti osobne podatke s nama i na koje ih mi prikupljamo.
 
Kako prikupljamo ili primamo vaše podatke?
 
Podatke prikupljamo i primamo putem naših web-mjesta, formulara, aplikacija, uređaja, proizvoda društva TURBO-X d.o.o., stranica marke na društvenim mrežama ili na druge načine. Ponekad nam ih dajete izravno (npr. kad stvarate korisnički račun, kad nam se obraćate, kad kupujete putem naših web-mjesta/aplikacija ili u našim trgovinama), ponekad ih mi prikupljamo (npr. upotrebljavamo kolačiće da bismo razumjeli kako upotrebljavate naša web-mjesta/aplikacije), a ponekad primamo podatke od trećih osoba, uključujući druge subjekte s kojima poslujemo.
U sklopu prikupljanja podataka postoje obavezna polja koja su označena zvjezdicama ako su nam ti podaci potrebni za:
• Izvršenje ugovora (npr. za potrebe dostave proizvoda koje ste kupili putem web-mjesta/aplikacija);
• Pružanje usluge koju ste zatražili (npr. slanje biltena); ili
• Ispunjavanje zakonskih zahtjeva (npr. izdavanje računa).
Neispunjavanje polja označenih zvjezdicom može utjecati na našu mogućnost pružanja usluga i proizvoda.
U tablici u nastavku navodimo više detalja koji objašnjavaju sljedeće:
• Tijekom kakvih je interakcija moguće pružanje ili prikupljanje podataka? Ovaj stupac objašnjava tijekom kakvih aktivnosti ili situacija upotrebljavamo ili prikupljamo vaše podatke. Na primjer, prilikom pretplate na bilten, tijekom kupovanja ili pretraživanja web-mjesta/aplikacije.
• Koje podatke možemo primiti izravno od vas ili putem naše interakcije? Ovaj stupac objašnjava koje vrste podataka možemo prikupiti o vama ovisno o situaciji.
• Kako i zašto ih možemo upotrijebiti? Ovaj stupac objašnjava što možemo činiti s vašim podacima i svrhe njihovog prikupljanja.
• Koja je pravna osnova za upotrebu vaših osobnih podataka? Ovaj stupac objašnjava razloge iz kojih bismo mogli upotrijebiti vaše podatke.
Ovisno o svrsi upotrebe podataka, pravna osnova za obradu vaših podataka može biti:
• Vaša suglasnost;
• Naš legitimni interes koji može biti:
     • Poboljšanje naših proizvoda i usluga: točnije, naši poslovni interesi koji nam pomažu bolje razumjeti vaše potrebe i očekivanja, a samim time i poboljšati usluge, web-mjesta/aplikacije/uređaje, proizvode i marke u korist potrošača.
     • Sprečavanje prijevare: provjera potpunosti plaćanja te izostanka prijevare i pronevjere.
     • Osiguranje alata: održavanje alata kojima se koristite (web-mjesta/aplikacije/uređaji) sigurnima za upotrebu i ispravnima te osiguravanje njihovog neprekidnog poboljšanja.
     Izvršenje ugovora: točnije, izvršenje usluga koje ste zatražili;
     Pravne osnove koje zakonom zahtijevaju obradu.
 
Pregled informacija o našoj interakciji i o njezinom utjecaju na vaše podatke
Tijekom kojih interakcija vi možete pružiti podatke, a mi ih prikupiti?
Koje podatke možemo primiti izravno od vas ili putem naše interakcije?
Kako i zašto možemo upotrijebiti vaše podatke?
Koja je pravna osnova za upotrebu vaših osobnih podataka?
Stvaranje korisničkog računa i upravljanje njime
Informacije prikupljene prilikom stvaranja korisničkog računa na web-mjestima / u aplikacijama društva TURBO-X d.o.o., prilikom prijave putem društvenih mreža i u našim trgovinama.
Ovisno o učestalosti naše interakcije podaci mogu uključivati:
· Ime i prezime;
· Spol;
· Adresu e-pošte;
· Kućnu adresu;
· Telefonski broj;
· Fotografiju;
· Datum rođenja ili dobnu skupinu;
· ID, korisničko ime i zaporku;
· Osobni opis ili preferencije;
· Detalje narudžbe;
· Profil na društvenoj mreži (na kojem upotrebljavate podatke za prijavu putem društvenih mreža ili dijelite ove osobne podatke s nama).
Za:
· Upravljanje narudžbama;
· Upravljanje izvlačenjima, promotivnim akcijama, anketama ili natjecanjima u kojima odlučite sudjelovati;
· Odgovaranje na vaša pitanja i druge vrste interakcije;
· Ponudu programa vjernosti;
· Upravljanje preferencijama;
· Izvršenje ugovora
Za pružanje usluge koju ste zatražili (npr. stvaranje korisničkog računa, sudjelovanje u anketi ili kupnja proizvoda).
· Slanje promidžbenih sadržaja (ako ste to zatražili) koji mogu biti prilagođeni vašem „profilu” (tj. temelje se na vašim osobnim podacima pomoću kojih saznajemo više o vama i vašim preferencijama);
· Suglasnost
Za izravno slanje promidžbenih sadržaja.
· Ponudu prilagođenih usluga temeljenih na karakteristikama vaše ljepote;
· Nadzor i poboljšanje naših web-mjesta/aplikacija;
· Provođenje analize i prikupljanje statističkih podataka
· Osiguranje naših web-mjesta/aplikacija i da vas zaštitimo od prijevare;
· Legitimni interes
Da bismo osigurali zaštitu web-mjesta/aplikacija od prevare i da biste nam pomogli da bolje razumijemo vaše potrebe i očekivanja, a samim time i poboljšamo svoje usluge, proizvode i marke.
Pretplata na bilten i promidžbene sadržaje
Ovisno o učestalosti naše interakcije podaci mogu uključivati:
· Adresu e-pošte;
· Ime i prezime;
· Osobni opis ili preferencije;
· Profil na društvenoj mreži (na kojem upotrebljavate podatke za prijavu putem društvenih mreža ili dijelite ove osobne podatke s nama).
Za:
· Slanje promidžbenih sadržaja (ako ste to zatražili) koji mogu biti prilagođeni vašem „profilu” na temelju vaših osobnih podataka koji su nam poznati i vaših preferencija (uključujući lokaciju vaše omiljene trgovine);
· Suglasnost
Za izravno slanje promidžbenih sadržaja.
· Provođenje analize i prikupljanje statističkih podataka.
· Legitimni interes
Za stvaranje promidžbenih sadržaja, razumijevanje njihove učinkovitosti i osiguranje vama važnog iskustva; da biste nam pomogli da bolje razumijemo vaše potrebe i očekivanja, a samim time i poboljšamo svoje usluge, proizvode i marke.
· Ažuriranje popisa kontakata s kojima ne kontaktiramo ako ste zatražili da ne kontaktiramo s vama;
· Pravne osnove
Za zadržavanje vaših podataka na popisu kontakata s kojima ne kontaktiramo ako ste zatražili da vam ne šaljemo izravne marketinške materijale.
Upravljanje kupnjom i narudžbama
Informacije prikupljene tijekom kupnje na web-mjestima / u aplikacijama / na društvenim mrežama društva TURBO-X d.o.o. ili u našoj trgovini
Ovisno o učestalosti naše interakcije podaci mogu uključivati:
· Ime i prezime;
· Adresu e-pošte;
· Adresu (za dostavu i izdavanje računa)
· Telefonski broj;
· Osobni opis ili preferencije;
· Profil na društvenoj mreži (na kojem upotrebljavate podatke za prijavu putem društvenih mreža ili dijelite ove osobne podatke s nama);
· Informacije o transakciji, uključujući kupljene proizvode i lokaciju trgovine;
· Plaćanje i informacije; ili
· Povijest kupnji
Za
· Kontaktiranje s vama da biste dovršili narudžbu ako ste spremili košaricu ili stavili proizvode u košaricu, a niste dovršili kupnju;
· Slanje obavijesti o dostupnosti proizvoda kojeg ste željeli kupiti;
· Obradu i praćenje narudžbe, uključujući dostavu proizvoda na navedenu adresu;
· Upravljanje plaćanjem narudžbe. Napominjemo da informacije o plaćanju (broj kreditne kartice / informacije Paypal računa / detalji bankovnog računa) ne prikupljamo izravno mi, već ih prikupljaju pružatelji usluga plaćanja;
· Upravljanje kontaktiranjem s nama u vezi s narudžbom;
· Izvršenje ugovora:
Za pružanje usluge koju ste zatražili (kupnja).
· Zaštitu transakcije od prijevare. Napominjemo da upotrebljavamo rješenja trećih pružatelja usluga za utvrđivanje prijevare i osiguravanje da je plaćanje potpuno i da ste ga izvršili vi ili osoba kojoj ste dali ovlasti za plaćanje;
· Upotpunjavanje vašeg profila ako kupujete pomoću informacija o korisničkom računu;
· Mjerenje zadovoljstva;
· Upravljanje nesuglasicama u vezi kupnje;
· U statističke svrhe.
· Legitimni interes
Za zaštitu od malverzacije i osiguravanje da je plaćanje potpuno i izvršeno bez prijevare i pronevjere.
Pretraživanje na mreži
Informacije prikupljene pomoću kolačića ili sličnih tehnologija („Kolačići”*) tijekom pretraživanja web-mjesta/aplikacija društva TURBO-X d.o.o. i/ili web-mjesta/aplikacija trećih osoba.
Informacije o posebnim Kolačićima preuzetima s navedenog web-mjesta/aplikacije potražite u odgovarajućoj tablici kolačića. /insert link to the Cookie Table/
* Kolačići su male tekstne datoteke koje se pohranjuju na uređaj (računalo, tablet ili mobilni telefon) dok pretražujete internet, uključujući web-mjesta društva TURBO-X d.o.o.
Ovisno o učestalosti naše interakcije podaci mogu uključivati:
· Podatke o vašoj upotrebi naših web-mjesta/aplikacija:
· Podrijetlo;
· Detalje prijave;
· Stranice koje ste posjetili;
· Videozapise koje ste pogledali;
· Oglase koje dodirnete ili na koje kliknete;
· Proizvode koje pretražujete;
· Lokaciju;
· Trajanje posjeta;
· Proizvode koje ste odabrali za stvaranje košarice.
Tehničke informacije:
· IP adresu;
· informacije preglednika;
· informacije o uređaju.
Jedinstveni identifikator dodijeljen svakom posjetitelju i datum prestanka važenja identifikatora.
Kad je potrebno, upotrebljavamo Kolačiće s ostalim osobnim podacima koje ste prethodno podijelili s nama (kao što su prethodne kupnje ili pretplata na e-letak) u sljedeće svrhe:
· Da bismo osigurali ispravan rad web-mjesta/aplikacije:
o ispravan prikaz sadržaja;
o stvaranje i pamćenje košarice; o stvaranje i pamćenje prijave;
o personaliziranje sučelja kao što je odabir jezika;
o parametri uređaja, uključujući razlučivost zaslona itd.;
o poboljšanje web-mjesta/aplikacija, npr. ispitivanjem novih zamisli.
· Da bismo osigurali da je web-mjesto/aplikacija pouzdana i sigurna i da bismo vas zaštitili od prijevare ili zloupotrebe naših web-mjesta ili usluga, na primjer tijekom otklanjanja poteškoća.
· Za prikupljanje statističkih podataka:
o Za izbjegavanje spremanja istog posjetitelja dvaput;
o Za upoznavanje s reakcijom korisnika na naše oglašivačke kampanje;
o Za poboljšanje ponude;
o Da bismo saznali kako ste otkrili naša web-mjesta/aplikacije.
· Legitimni interes:
Da bismo vam osigurali ispravna web-mjesta/aplikacije, oglase i obavijesti koji se neprestano poboljšavaju, upotrebljavamo kolačiće koji su (i) ključni za ispravan rad web-mjesta/aplikacija i (ii) koji se upotrebljavaju za zaštitu web-mjesta/aplikacija.
· Za bihevioralno oglašavanje na mreži:
o za prikaz oglasa na mreži za proizvode koji bi vas mogli zanimati na temelju vašeg prethodnog ponašanja;
o za prikaz oglasa i sadržaja na društvenim mrežama.
· Za prilagodbu usluga:
o za slanje preporuka, promidžbenih materijala ili sadržaja na temelju vašeg profila i interesa;
o za prilagođeni prikaz web-mjesta/aplikacija kao što je pamćenje košarice, podataka za prijavu ili jezika, kolačići za prilagođavanje korisničkih sučelja (tj. parametri uređaja, uključujući razlučivost zaslona, font, itd.).
· Za dopuštenje dijeljenja sadržaja na društvenim mrežama (gumbi za dijeljenje namijenjeni prikazu stranice).
· Suglasnost
Za sve ostale kolačiće.
Promotivne radnje
Informacije prikupljene tijekom igri, natjecanja, promotivnih ponuda, zahtjeva za uzorcima, anketa.
Ovisno o učestalosti naše interakcije podaci mogu uključivati:
· Ime i prezime;
· Adresu e-pošte;
· Telefonski broj;
· Datum rođenja;
· Spol;
· Kućnu adresu;
· Osobni opis ili preferencije;
· Profil na društvenoj mreži (na kojem upotrebljavate podatke za prijavu putem društvenih mreža ili dijelite ove osobne podatke s nama);
· Ostale informacije o sebi koje ste podijelili s nama (npr. putem stranice „My Account” (Moj račun), kontaktiranjem s nama, pružanjem vlastitog sadržaja kao što su fotografije ili recenzije, postavljanjem pitanja putem funkcije čavrljanja dostupne na nekim web-mjestima/aplikacijama ili sudjelovanje u natjecanju, igri ili anketi).
· Za dovršavanje radnji koje ste zatražili, na primjer upravljanje sudjelovanjem u natjecanjima, igrama i anketama, uključujući uzimanje u obzir povratnih informacija i prijedloga;
· Izvršenje ugovora
Za pružanje usluge koju ste zatražili.
· U statističke svrhe.
· Legitimni interes
Da biste nam pomogli da bolje razumijemo vaše potrebe i očekivanja, a samim time i poboljšamo svoje usluge, proizvode i marke.
· Za slanje promidžbenih sadržaja (ako ste to zatražili)
· Suglasnost
Za izravno slanje promidžbenih sadržaja.
Korisnički generirani sadržaj
Informacije prikupljene prilikom objave sadržaja na jednoj od naših platformi društvenih mreža ili prilikom prihvaćanja zahtjeva za ponovnom upotrebom sadržaja koji ste objavili na našim platformama društvenih mreža.
Ovisno o učestalosti naše interakcije podaci mogu uključivati:
· Ime i prezime ili pseudonim;
· Adresu e-pošte;
· Fotografiju;
· Osobni opis ili preferencije;
· Profil na društvenoj mreži (na kojem upotrebljavate podatke za prijavu putem društvenih mreža ili dijelite ove osobne podatke s nama);
· Ostale informacije o sebi koje ste podijelili s nama, kontaktiranjem s nama, pružanjem vlastitog sadržaja kao što su fotografije ili recenzije ili pak postavljanjem pitanja putem funkcije čavrljanja dostupne na nekim web-mjestima/aplikacijama).
· U skladu s određenim uvjetima i odredbama koje se prihvatili:
o Za objavljivanje vaših recenzija ili sadržaja;
o Za promidžbu proizvoda.
· Suglasnost
Za ponovnu upotrebu sadržaja kojeg ste objavili na mreži.
· U statističke svrhe.
· Legitimni interes
Da biste nam pomogli da bolje razumijemo vaše potrebe i očekivanja, a samim time i poboljšamo te unaprijedimo svoje usluge, proizvode i marke.
Upotreba aplikacija i uređaja
Informacije prikupljene tijekom upotrebe aplikacija i/ili uređaja.
Ovisno o učestalosti naše interakcije podaci mogu uključivati:
· Ime i prezime;
· Adresu e-pošte;
· Lokaciju;
· Datum rođenja;
· Osobni opis ili preferencije;
· Fotografiju;
· Podatke o preferencijama u kupnjama· Geolokaciju;
Za
· Pružanje usluge koju ste zatražili (na primjer, virtualno isprobavanje proizvoda, kupnja proizvoda putem aplikacije ili web-mjesta e-trgovine; savjeti i obavijesti u vezi s korištenjem proizvoda);
· Analizu značajki vaše dobrobiti i preporuku odgovarajućih proizvoda (uključujući proizvode po mjeri;
· Pružanje proizvoda i preporuka;
· Izvršenje ugovora
Za pružanje usluga koje ste zatražili (uključujući analizu algoritma potrebnog za pružanje usluge koju provodi naš tim za istraživanja i inovacije, ako je potrebna).
· Za istraživanja i inovacije koja provode suradnici društva TURBO-X d.o.o.;
· Za nadzor i poboljšanje aplikacija i uređaja;
· U statističke svrhe.
· Legitimni interes
Za neprekidno poboljšanje proizvoda i usluga koje odgovaraju vašim potrebama i očekivanjima te u svrhu provođenja istraživanja i osmišljanja inovacija.
Upiti
Informacije prikupljene kad postavljate pitanja (npr. putem korisničke službe) u vezi s markama, proizvodima i njihovoj primjeni.
Ovisno o učestalosti naše interakcije podaci mogu uključivati:
· Ime i prezime;
· Telefonski broj;
· Adresu e-pošte;
· Ostale informacije o sebi koje ste podijelili s nama prilikom upita (mogu uključivati podatke o dobrobiti i zdravlju).
· Za odgovaranje na upite;
Ako je potrebno, da bismo vas povezali s odgovarajućim službama
· Suglasnost
Za obradu upita.
· U statističke svrhe.
· Legitimni interes
Da biste nam pomogli da bolje razumijemo potrebe i očekivanja klijenata, a samim time i poboljšamo svoje usluge, proizvode i marke.
· Za unaprjeđenje proizvoda:
o Za nadzor i sprječavanje nepoželjnih učinaka prilikom upotrebe proizvoda;
o Za provođenje istraživanja o sigurnoj upotrebi proizvoda;
o Za provođenje i provjeru poduzetih mjera ako je potrebno.
· Pravne osnove
Za ispunjavanje zakonske obveze nadziranja nepoželjnih učinaka proizvoda.
Pokroviteljstvo
Ovisno o učestalosti naše interakcije podaci mogu uključivati:
· Ime i prezime;
· Telefonski broj;
· Adresu e-pošte.
· Za slanje informacija o proizvodima i/ili informacija označenih na popisu želja jedne osobe na zahtjev druge osobe.
· Izvršenje ugovora
Za obradu zahtjeva.
· Legitimni interes
Za kontaktiranje s jednom osobom na zahtjev druge osobe.
 
Automatizirano donošenje odluka
 
Za potrebe osiguranja transakcija putem naših stranica/aplikacija/uređaja od prijevare i pronevjere upotrebljavamo rješenja trećih pružatelja usluga. Metoda utvrđivanja prijevare temelji se na jednostavnim usporedbama, asocijacijama, grupiranjima, predviđanjima i utvrđivanju netipičnih vrijednosti pomoću inteligentnih agenata, tehnika prikupljanja podataka raznim tehnikama dubinske analize podataka.
Ovaj postupak utvrđivanja prijevare može biti u potpunosti automatiziran ili uključivati posredovanje osobe prilikom kojeg ona donosi konačnu odluku. U svakom slučaju, poduzimamo sve potrebne mjere opreza i zaštite da bismo ograničili pristup vašim podacima.
U slučaju automatiziranog utvrđivanja prijevare može se dogoditi sljedeće: (i) možemo odgoditi obradu narudžbe/zahtjeva zbog provjere transakcije; (ii) možemo ograničiti ili odbiti uslugu dostavljanja narudžbe / obrade zahtjeva ako utvrdimo mogućnost prevare. Imate pravo na pristup informacijama na kojima temeljimo svoju odluku. Pročitajte dio „Vaša prava i izbori” u nastavku.
 
Profiliranje
 
Kad šaljemo ili prikazujemo personalizirane obavijesti ili sadržaj, možemo upotrebljavati tehnike koje se smatraju „profiliranjem” (tj. bilo koji oblik automatizirane obrade osobnih podataka koja uključuje upotrebu navedenih podataka za procjenu osobnih aspekata fizičkih osoba, osobito analizu ili predviđanje aspekata koji se odnose na osobne preferencije navedene osobe, njezine interese, ekonomsku situaciju, ponašanje, lokaciju, zdravlje, pouzdanost ili kretanje). To znači da podatke o vama možemo prikupljati u različitim situacijama opisanima u prethodno navedenoj tablici. Unosimo podatke u središnju bazu podataka i analiziramo ih da bismo predvidjeli vaše osobne preferencije i/ili interese.
Na temelju analize šaljemo vam ili prikazujemo obavijesti i/ili sadržaj prilagođen vašim interesima/potrebama.
U određenim okolnostima imate pravo prigovora na upotrebu vaših podataka za „profiliranje”. Pročitajte dio „Vaša prava i izbori” u nastavku.

Tko može pristupiti vašim osobnim podacima?

Možemo dijeliti vaše osobne podatke unutar društva TURBO-X d.o.o. radi ispunjavanja zakonskih obveza, sprečavanja prijevare i/ili osiguravanja alata, poboljšanja proizvoda i usluga ili zato jer ste nam dali suglasnost.
Ovisno o svrsi prikupljanja podataka i samo ako je to krajnje neophodno, nekim od vaših osobnih podataka mogu pristupiti suradnici društva TURBO-X d.o.o. diljem svijeta kad su vaši podaci pod pseudonimom (bez izravne identifikacije) i kad je to potrebno za pružanje zatraženih usluga.
Vaše podatke možemo podijeliti pod pseudonimom (bez izravne identifikacije) sa znanstvenicima tima za istraživanje i inovacije društva TURBO-X d.o.o., uključujući one koji se nalaze izvan vaše zemlje, u svrhu provođenja istraživanja i osmišljanja inovacija.
Ako se to dopušta, možda ćemo dijeliti neke vaše osobne podatke, uključujući one prikupljene pomoću kolačića unutar naših marki radi usklađivanja i aktualizacije informacija koje dijelite s nama, prikupljanja statističkih podataka na temelju vaših karakteristika i prilagodbe obavijesti.
Za više detalja o društvu TURBO-X d.o.o. web-mjesto društva TURBO-X d.o.o.
Možda ćemo vaše osobne podatke dijeliti s trećim osobama ili unutar društva TURBO-X d.o.o. u marketinške svrhe.
Vaše osobne podatke s trećim osobama dijelimo samo u svrhe izravnog marketinga i s vašom suglasnošću. U ovom slučaju vaše osobne podatke obrađuje treći voditelj obrade u skladu s vlastitim uvjetima i odredbama te pravilima privatnosti. Pažljivo pročitajte dokumente treće osobe prije nego što date suglasnost o otkrivanju informacija o sebi.
Vaše osobne podatke možda će obrađivati i pouzdani treći pružatelji usluga.
Pouzdanim trećim osobama povjeravamo niz poslovnih zadataka koje obavljaju u naše ime. Pružamo im samo informacije potrebne za izvršavanje usluge i zahtijevamo da ne upotrebljavaju vaše osobne podatke u druge svrhe. Uvijek dajemo sve od sebe da bismo se uvjerili da treće osobe s kojima poslujemo štite vaše osobne podatke. Na primjer, usluge obrade vaših osobnih podataka možemo povjeriti:
• Trećim osobama koje nam pomažu u pružanju digitalnih usluga i usluga e-trgovine kao što su medijsko praćenje na društvenim mrežama, lokator trgovina, programi vjernosti, upravljanje identitetom, ocjene i recenzije, upravljanje odnosima s klijentima, analize mreže i tražilica, alati za upravljanje korisnički generiranim sadržajem;
• Agencijama za oglašavanje, marketing, digitalno oglašavanje i oglašavanje na društvenim mrežama da bi nam pomogle provesti oglašivačke i marketinške kampanje, analizirati njihovu učinkovitost i upravljati kontaktiranjem s vama i vašim pitanjima;
• Trećim osobama potrebnima za dostavljanje proizvoda, npr. usluge pošte / dostavljanja;
• Trećim osobama koje nam pomažu u pružanju tehničke podrške kao što su pružatelji platforme ili smještaja na poslužitelju, podrške i održavanja baza podataka, kao i softvera i aplikacija koje mogu sadržavati vaše podatke (takve usluge ponekad podrazumijevaju dopušten pristup vašim podacima da bi mogle izvršiti nužne zadatke);
• Pružateljima usluga plaćanja i agencijama za kreditno posredovanje u svrhu procjene vaše kreditne sposobnosti i potvrde detalja o vama kad je to uvjet za stupanje u kontakt s vama;
• Trećim osobama koje nam pomažu u brizi o klijentima.
 
Vaše osobne podatke možemo otkriti trećim osobama:
• U slučaju da prodajemo poslovanje ili imovinu; u tom slučaju možemo otkriti vaše osobne podatke potencijalnom kupcu takvog poslovanja ili imovine. Ako je TURBO-X d.o.o. ili dio njegove imovine kupila treća osoba; u tom se slučaju osobni podaci o klijentima povezani s navedenom imovinom smatraju dijelom prenesene imovine. Ako je potrebno, u tom slučaju kupac koji je novi voditelj obrade obrađuje vaše podatke prilikom čega se vodi vlastitim pravilima privatnosti.
• Ako smo dužni otkriti ili dijeliti vaše podatke da bismo ispunili zakonsku obvezu ili da bismo proveli ili primijenili uvjete upotrebe/prodaje ili druge uvjete i odredbe koje ste prihvatili; ili pak da bismo zaštitili prava, vlasništvo i pružili sigurnost društvu TURBO-X d.o.o., našim klijentima ili zaposlenicima.
• Ako imamo vašu suglasnost za to
• Ako nam to dopušta zakon.
 
Vaše osobne podatke možemo otkriti svojim partnerima:
• U slučaju da je usluga na koju ste se pretplatili stvorena u suradnji društva TURBO-X d.o.o. i partnerskog društva (na primjer, aplikacija u suradnji s još jednom markom). U takvom slučaju TURBO-X d.o.o. i partnersko društvo obrađuju vaše osobne podatke u vlastite svrhe i kao takvi vaše podatke obrađuje:
• TURBO-X d.o.o. u skladu s ovim Pravilima privatnosti;
• Partnersko društvo koje je voditelj obrade u skladu s vlastitim uvjetima i odredbama te pravilima privatnosti.
U slučaju da ste pristali na primanje marketinških i promidžbenih sadržaja od partnerskog društva TURBO-X d.o.o. prilikom namjenske prijave (na primjer, u aplikaciju društva TURBO-X d.o.o. koja je dostupna njegovim partnerima). U ovom slučaju vaše osobne podatke obrađuje treći voditelj obrade u skladu s vlastitim uvjetima i odredbama te pravilima privatnosti.
Možemo objaviti sadržaj kolačića s društvenih mreža. Ako upotrebljavate sadržaj na našim društvenim mrežama ili u aplikacijama, kolačić s navedenih mreža i aplikacija mogao bi se pohraniti na vašem uređaju. Preporučujemo da za više informacija pročitate Pravila o kolačićima navedenih društvenih mreža.
Ne nudimo niti prodajemo vaše osobne podatke.
 
Mjesto na kojem pohranjujemo vaše osobne podatke
 
Prikupljeni podaci mogu se prenijeti na odredište izvan Europskog gospodarskog prostora („EGP-a”) te im se može pristupiti s navedenog odredišta i mogu biti pohranjeni na njemu. Mogu ga obrađivati članovi osoblja koji djeluju izvan EGP-a i rade za nas ili za jednog od naših pružatelja usluga.
Društvo TURBO-X d.o.o. prenosi osobne podatke izvan EGP-a samo na siguran način i u skladu sa zakonom. Kako neke zemlje možda nemaju zakone koji uređuju upotrebu i prijenos osobnih podataka, poduzimamo potrebne mjere da bismo osigurali da se treće osobe pridržavaju obveza navedenih u ovim Pravilima. Te mjere mogu uključivati razmatranje standarda privatnosti i sigurnosti i/ili sklapanje odgovarajućih ugovora (koji se temelje na predlošku kojeg je usvojila Europska komisija i koji je dostupan ovdje).
Za dodatne informacije obratite nam se pomoću dijela „Kontakt” u nastavku.
 
Koliko dugo pohranjujemo vaše osobne podatke
 
Vaše osobne podatke pohranjujemo samo dok su nam potrebni u svrhe u koje ih pohranjujemo, da bismo ispunili vaše potrebe ili zakonske obveze.
Da bismo odredili razdoblje zadržavanja podataka vodimo se sljedećim kriterijima:
• Ako kupujete proizvode i usluge, pohranjujemo vaše osobne podatke u trajanju ugovornog odnosa;
• Ako sudjelujete u promotivnoj ponudi, pohranjujemo vaše osobne podatke u trajanju promotivne ponude;
• Ako nam se obratite s upitom, pohranjujemo vaše osobne podatke u razdoblju potrebnom za obradu upita;
• Ako stvarate korisnički račun, pohranjujemo vaše osobne podatke dok ne zatražite brisanje računa ili nakon razdoblja neaktivnosti (ne postoji aktivna interakcija s markama) određenog u skladu s lokalnim propisima i smjernicama;
• Ako ste pristali na izravan marketing, pohranjujemo vaše osobne podatke dok ne otkažete pretplatu ili ne zatražite brisanje pretplate, ili pak nakon razdoblja neaktivnosti (ne postoji aktivna interakcija s markama) određenog u skladu s lokalnim propisima i smjernicama;
• Kad se kolačići pohranjuju na vaše računalo, pohranjujemo ih dok služe svrsi (npr. u trajanju sesije za kolačiće košarice ili ID-ja kolačića) ili u trajanju određenom u lokalnim propisima i smjernicama;
Možemo zadržati neke vaše osobne podatke u svrhu ispunjavanja svojih zakonskih i regulatornih obveza, kao i u svrhu upravljanja svojim pravima (na primjer ostvarivanje prava na sudovima) ili prikupljanja statističkih podataka i vođenja evidencije.
Kad nam vaši osobni podaci više nisu potrebni, uklanjamo ih iz sustava i arhiva ili ih pretvaramo u anonimne podatke tako da vas više ne možemo identificirati.
 
Jesu li vaši osobni podaci sigurni?
 
Obvezni smo štititi vaše osobne podatke i poduzimati potrebne mjere da bismo osigurali njihovu zaštitu. Ugovorno obvezujemo pouzdane treće osobe koje obrađuju vaše osobne podatke da čine to isto.
Uvijek dajemo sve od sebe da bismo zaštitili vaše osobne podatke i nakon što ih primimo strogim postupcima i sigurnosnim značajkama trudimo se spriječiti neovlašteni pristup podacima. Kako prijenos podataka putem interneta nije sasvim siguran, ne možemo garantirati sigurnost podataka poslanih na našu stranicu. Svaki prijenos kao takav izvršavate na vlastitu odgovornost.
 
Poveznice na stranice trećih osoba i prijavu putem društvenih mreža
 
Naša web-mjesta s vremena na vrijeme mogu sadržavati poveznice na web-mjesta i s web-mjesta naših partnerskih mreža, oglašivača i podružnica. Ako putem poveznica posjetite bilo koje od ovih web-mjesta, imajte na umu da ta web-mjesta imaju svoja pravila privatnosti i da mi nismo nadležni ni odgovorni za njih. Pročitajte pravila prije nego pošaljete osobne podatke tim web-mjestima.
Možemo vam ponuditi i mogućnost prijave putem društvenih mreža. Ako se prijavite putem društvenih mreža, imajte na umu da s nama dijelite podatke o profilu ovisno o postavkama platforme određene društvene mreže. Posjetite platformu društvene mreže u pitanju i pregledajte pravila privatnosti da biste razumjeli koje osobne podatke dijelite i upotrebljavate u ovom kontekstu.
 
Društvene mreže i korisnički generirani sadržaj
 
Neka naša web-mjesta i aplikacije dopuštaju korisnicima objavu vlastitog sadržaja. Nemojte zaboraviti da je sav sadržaj koji objavite na platformama naših društvenih mreža dostupan javnosti te stoga budite oprezni prilikom dijeljenja određenih osobnih podataka kao što su financijske informacije ili detalji adrese. Nismo odgovorni ni za kakve postupke drugih pojedinaca u slučaju objave osobnih podataka na našim platformama društvenih mreža te preporučujemo da ne dijelite takve podatke.
 
VAŠA PRAVA I IZBORI
 
TURBO-X d.o.o. poštuje vaše pravo na privatnost: važno je da možete upravljati svojim osobnim podacima. Imate sljedeća prava: Vaša prava
Što to znači?
Pravo na informiranost
Imate pravo primati jasne, transparentne i lako razumljive informacije o tome kako upotrebljavamo vaše osobne podatke i prava. Zbog toga vam u ovim Pravilima pružamo potrebne informacije.
Pravo pristupa
Imate pravo pristupiti svojim osobnim podacima koje ste nam dali (podvrgnuto određenim ograničenjima).
Moguća je naplata značajne naknade uzimajući u obzir administrativne troškove pružanja informacija.
Ako su zahtjevi očigledno neutemeljeni, pretjerani ili učestali, možemo odbiti postupiti po zahtjevu.
Za ostvarenje prava na pristup obratite nam se pomoću detalja u nastavku.
Pravo na ispravak
Imate pravo zatražiti ispravljanje osobnih podataka ako su neispravni ili nevažeći i/ili njihovo dopunjavanje ako su nepotpuni.
Za ostvarenje prava na pristup obratite nam se pomoću detalja u nastavku. Ako imate korisnički račun, moći ćete jednostavnije ispraviti svoje podatke pomoću funkcije „Moj račun”.
Pravo na brisanje / pravo na zaborav
U nekim slučajevima imate pravo zatražiti brisanje ili uklanjanje osobnih podataka. Napominjemo da to nije apsolutno pravo jer možemo imati pravne ili legitimne osnove za zadržavanje vaših osobnih podataka.
Ako želite da izbrišemo vaše osobne podatke, obratite nam se putem detalja u nastavku.
Pravo na prigovor na izravan marketing, uključujući profiliranje
Možete otkazati pretplatu ili odustati od primanja izravnih promidžbenih sadržaja u bilo kojem trenutku.
To je najjednostavnije učiniti klikom na poveznicu za „otkazivanje pretplate” u bilo kojoj poruci e-pošte ili putem promidžbenih sadržaja koje smo vam poslali. Možete nam se obratiti i putem kontaktnih podataka u nastavku.
Ako želite uložiti prigovor na profiliranje, obratite nam se putem detalja u nastavku.
Pravo na povlačenje suglasnosti na obradu podataka temeljenu na suglasnosti u bilo kojem trenutku
Suglasnost na obradu podataka možete povući kad se obrada podataka temelji na vašoj suglasnosti. Povlačenje suglasnosti ne utječe na zakonitost obrade na temelju suglasnosti prije njezina povlačenja. U tablici u dijelu „koje podatke prikupljamo i kako ih upotrebljavamo”, a posebno u stupcu „Koja je pravna osnova za upotrebu vaših osobnih podataka?” definiramo u kojim se slučajevima obrada podataka temelji na vašoj suglasnosti.
Ako želite uložiti prigovor s ciljem povlačenja suglasnosti, obratite nam se putem detalja u nastavku.
Pravo na prigovor na obradu temeljenu na legitimnim interesima
Obradi podataka možete prigovoriti u bilo kojem trenutku kad se obrada podataka temelji na legitimnim interesima. U tablicama u dijelu „koje podatke prikupljamo i kako ih upotrebljavamo”, a posebno u stupcu „Koja je pravna osnova za upotrebu vaših osobnih podataka?” definiramo u kojim se slučajevima obrada podataka temelji na legitimnim interesima.
Za ulaganje prigovora obratite nam se pomoću detalja u nastavku.
Pravo na podnošenje pritužbe nadzornom tijelu
Imate pravo obratiti se tijelu za zaštitu podataka vaše zemlje da biste podnijeli pritužbu o zaštiti podataka i načinu provedbe pravila privatnosti društva TURBO-X d.o.o..
Ne ustručavajte se obratiti nam se putem detalja u nastavku prije podnošenja pritužbe nadležnom tijelu za zaštitu podataka.
Pravo na prenosivost podataka
Imate pravo pomicati, kopirati ili prenositi podatke iz naše baze podataka u drugu bazu podataka. Ovo pravo odnosi se samo na podatke koje ste nam pružili temeljem ugovora ili suglasnosti i ako se obrada provodi automatiziranim putem. U tablicama u dijelu „koje podatke prikupljamo i kako ih upotrebljavamo”, a posebno u stupcu „Koja je pravna osnova za upotrebu vaših osobnih podataka?” definiramo u kojim se slučajevima obrada podataka temelji na izvršenju ugovora ili suglasnosti.
Za više detalja obratite nam se pomoću kontaktnih podataka u nastavku.
Pravo ograničenja
Imate pravo zatražiti ograničenje obrade vaših podataka. Ovo pravo ograničava obradu vaših podataka, što znači da ih možemo pohranjivati, ali ih ne možemo upotrebljavati niti dodatno obrađivati.
Odnosi se na ograničene okolnosti koje su propisane Općom uredbom o zaštiti podataka i popisane u nastavku:
• ispitanik (tj. vi) osporava točnost osobnih podataka na razdoblje kojim se voditelju obrade omogućuje provjera točnosti osobnih podataka;
• obrada je nezakonita i ispitanik (tj. vi) se protivi brisanju osobnih podataka te umjesto toga traži ograničenje njihove uporabe;
• voditelju obrade (tj. TURBO-X d.o.o.) osobni podaci više nisu potrebni za potrebe obrade, ali ih ispitanik zahtijeva radi utvrđivanja, ostvarivanja ili obrane zakonskih prava;
• ispitanik (tj. vi) uložio je prigovor na obradu na temelju legitimnih interesa voditelja obrade očekujući potvrdu o tome nadilaze li legitimni interesi voditelja obrade razloge ispitanika.
Ako želite zatražiti ograničenje, obratite nam se putem detalja u nastavku.
Pravo na isključivanje kolačića
Imate pravo isključiti kolačiće. Internetski preglednici obično su programirani tako da im je prihvaćanje kolačića zadana postavka, ali to možete jednostavno podesiti promjenom postavki svog preglednika.
Mnogi kolačići upotrebljavaju se u svrhu poboljšanja upotrebe ili funkcionalnosti web-mjesta/aplikacija; stoga isključivanje kolačića može onemogućiti upotrebu određenih dijelova web-mjesta/aplikacija kao što se detaljno opisuje u odgovarajućoj Tablici kolačića.
Ako želite ograničiti ili blokirati sve kolačiće koje uključuju naša web-mjesta/aplikacije (što može onemogućiti upotrebu određenih dijelova web-mjesta) ili druga web-mjesta/aplikacije, možete to učiniti u postavkama preglednika. Saznajte više pomoću funkcije Pomoć u pregledniku. Više informacija potražite na sljedećim poveznicama:
http://www.aboutcookies.org/
Za obradu vašeg zahtjeva možda ćemo zatražiti potvrdu identiteta.
 
KONTAKT
 
Ako imate pitanja ili nedoumice o tome kako postupamo s vašim osobnim podacima i kako ih upotrebljavamo ili biste htjeli ostvariti prethodno navedena prava, obratite nam se na prodaja@turbo-x.hr.
 
Možete se obratiti i službeniku za zaštitu podataka na prodaja@turbo-x.hr.
 

Korištenje kolačića (cookies)

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga.
Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na Internet stranici u potpunosti je vaša. Treba napomenuti da Internet stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića.

Što su kolačići?

Kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše Internet stranice. To omogućuje našoj web stranici da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom vašeg surfanja. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene - web stranice ne mogu pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Direktivama EU 2002/58/EZ i 95/46/EZ te GDPR direktivi, treba nam vaša privola.

Vrste kolačića

 • Kolačići sesije i Trajni kolačići
  • Kolačići sesije (session cookies) su privremeni kolačići koji istječu nakon što napustite web stranicu. Ti kolačići su obvezni za pravilan rad određenih aplikacija ili funkcionalnosti na ovoj Stranici.
  • Trajni kolačići (persistent cookies) se koriste radi poboljšanja iskustva naših korisnika (npr. pamćenje detalja prijave, tako da ih ne morate upisati svaki put kada possjetite web stranicu). Ti kolačići ostaju u kolačić datoteci Vašeg preglednika duže vrijeme. Taj vremenski period ovisit će o izboru postavki na Vašem Internet pregledniku. Trajni kolačići omogućuju da se podaci prenesu na web server svaki put kada posjetite stranicu.
 • Kolačići prve i treće strane
  • Kolačići prve strane (first-party cookies) - izdaje ih ova Internet stranica. Ovi kolačići često služe za pravilan rad web stranice te za pamćenje Vaših preferenci na web stranici.
  • Kolačići treće strane (third-party cookies) su kolačići koji su postavljeni od strane druge web stranice ili usluge kao što je npr. YouTube. Nemamo pristup ni kontrolu nad ovim kolačićima. Trebate se konzultirati sa odgovarajućim pravilima o privatnosti tih trećih strana. Ako se nalazite u Europskoj uniji možete saznati više o tome kako treće strane koriste ove vrste kolačića na sljedećem linku: http://www.youronlinechoices.eu/.
 • Neophodni i ostali kolačići
  • Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web stranice i korištenje njegovih značajki i / ili usluga. Na primjer, omogućuju vam navigaciju po web stranici i mogućnost prijave u sigurna područja. Korištenjem ove Internet stranice automatski dajete privolu na uporabu neophodnih kolačića bez kojih web stranica ne može funkcionirati. To su PHPSESSID kolačići i _exp kolačići.
  • Kolačići za performanse prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju našu web stranicu, na primjer, na koje stranice posjetitelji najčešće dolaze i ako dobiju poruke o pogreškama sa tih stranica. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke koji identificiraju posjetitelja. Sve informacije koje prikupljaju ovi kolačići su anonimne. Koriste se samo za poboljšanje funkcioniranja ove web stranice.
  • Funkcionalni kolačići omogućuju našoj web stranici da pamti odabire i prilagodbe koje ste napravili tijekom posjeta i pružaju poboljšane osobne značajke. Na primjer, pamćenje promjena jezičnih postavki ili preferencije valute. Također se mogu koristiti kako bi se omogućilo trećim stranama kako bi pružili alate za društveno dijeljenje i zapamtili vaše željene usluge dijeljenja.
  • Marketing kolačići se koriste za praćenje posjetitelja preko web stranice. Namjera je prikazati oglase koji su relevantni i zanimljivi za pojedinog korisnika, a time i više vrijedni za izdavače i oglašavače trećih strana.

Kolačići koji se koriste na ovoj Internet stranici:

 • PHPSESSID
  • Kolačići s imenom PHPSESSID sadrže samo referencu na sesiju pohranjenu na web poslužitelju. Nijedan podatak nije pohranjen u korisnikovom pregledniku i ovaj kolačić može se koristiti samo na trenutnoj web stranici.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Sesijski kolačić
 • cc_cookie_accept
  • Kolačić koji se koristi za pamćenje postavki korisnika - prihvaćanje korištenja svih kolačića na ovoj internet stranici. Ovaj kolačić zna samo vaše zadnje postavke kolačića i ne odražava trenutačno stanje kolačića u vašem pregledniku.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Sesijski / Trajni kolačić (ako ne prihvatite sve kolačiće onda je Sesijski kolačić, u suprotnom je Trajni kolačić sa trajanjem od 1 godine)
 • cc_cookie_decline
  • Kolačić koji se koristi za pamćenje postavki korisnika - prihvaćanje korištenja samo neophodnih kolačića na ovoj internet stranici. Ovaj kolačić zna samo vaše zadnje postavke kolačića i ne odražava trenutačno stanje kolačića u vašem pregledniku.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Sesijski / Trajni kolačić (ako prihvatite sve kolačiće onda je Sesijski kolačić, u suprotnom je Trajni kolačić sa trajanjem od 1 godine)
 • exp_last_visit (1 godina), exp_last_activity (1 godina), exp_tracker (sesijski), exp_csrf_token (sesijski)
  • Razni kolačići koji počinju sa 'exp_'. To su kolačići postavljeni od strane našeg sustava za upravljanje sadržajem i sadrže podatke kao što su: kad ste posljednji put posjetili našu web stranicu, prethodne stranice koje ste pogledali, duljina sesije za prijavljenog korisnika, ID sesije... Ovim kolačićima se ne prikupljaju Vaši osobni podaci, oni se koriste samo za osnovnu funkcionalnost internet stranice. 'exp_last_visit' i 'exp_last_activity' pohranjuju samo informaciju datum/vrijeme vašeg posjeta. 'exp_tracker' prati zadnje 2 stranice koje ste posjetili tako da vas, ako je potrebno, možemo vratiti natrag na odgovarajuće stranice. 'exp_csrf_token' se koristi kod slanja formi na stranici, to je jedinstveni i nasumični niz brojeva i slova koji štite našu web stranicu od neželjene pošte.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • exp_csrf_token i exp_tracker su sesijski kolačići, ostalo su trajni kolačići
 • _ga (2 godine), _gid (1 dan), _gat (1 minuta), AMP_TOKEN (30 sekundi - 1 godina), _gac (3 mjeseca), __utma (2 godine), __utmb (30 minuta), __utmc (sesijski), __utmt (10 minuta), __utmz (6 mjeseci)
  • Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google Inc. ("Google"). Koristimo način intergracije koji anonimizira vašu IP adresu. Google Analytics koristi kolačiće za analizu vašeg korištenja web stranice. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) prenose se i pohranjuju na Google poslužitelju u Sjedinjenim Američkim Državama. Google koristi ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, pružajući izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web stranice. Google može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon ili ako treće strane obrade podatke u ime Googlea. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Pogledajte Google Pravila o privatnosti na sljedećem linku: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html. Google je razvio dodatak za preglednik kojim možete spriječiti korištenje vaših podataka za Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js, dc.js). Možete ga preuzeti ovdje: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Trajni kolačići
 • __ncuid (1 godina)
  • Ova web stranica koristi DoubleClick, tvrtku za posluživanje oglasa u vlasništvu tvrtke Google Inc ("Google"). DoubleClick koristi kolačiće za prilagodbu oglasa vašim interesima za pregledavanje. Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju naših web stranica (uključujući vašu IP adresu) prenose se na poslužitelj i pohranjuju. Ove se informacije upotrebljavaju za nagađanje vaših interesa da bi vam poslužili ciljano oglašavanje. Pogledajte pravila privatnosti usluge DoubleClick na sljedećem linku: https://policies.google.com/privacy?hl=en. Na sljedećem linku možete isključiti prikupljanje Vaših podataka za personalizirano mrežno oglašavanje https://adssettings.google.com/anonymous?hl=en.
  • doubleclick.net: DSID, IDE
   ova internet stranica: __ncuid (1 godina)
  • Trajni kolačići

Kako prihvatiti ili odbiti kolačiće

Uvijek možete blokirati upotrebu nekih ili svih kolačića koje koristimo na našoj web stranici, no to može utjecati na njenu funkcionalnost.

Okvir za postavke kolačića nalazi se na dnu ove stranice. Nakon odabira postavki, u svakom trenutku možete resetirati postavke kolačića također na dnu ove stranice.

Dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika. Na sljedećim linkovima možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih web preglednika: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Apple Safari, Opera. Neki preglednici Vam omogućuju surfanje u "anonimnom" načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaš uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org.