UVJETI PRODAJE

OPĆI UVJETI POSLOVANJA INTERENET TRGOVINE TURBO-X d.o.o.
 
Na Opće uvjete poslovanja podredno se primjenjuju relevantne odredbe Zakona o obveznim odnosima, Zakona o elektroničkoj trgovini, kao i Zakon o zaštiti potrošača.

Www.turbo-x.hr ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka, programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

1. VALJANOST OPĆIH UVJETA
 
1. A) Opći uvjeti, kako je niže navedeno, predstavljaju kupoprodajni ugovor između pojedinog kupca i tvrtke
 
TURBO-X d.o.o.,
 
Društvo upisano pri Trgovačkom sudu u Zagrebu pod brojem: Tt-13/29481-2
MBS: 080371388, OIB/VAT: HR44077947991
Temeljni kapital: €8.149,18 uplaćen u cijelosti
Sjedište: Kolodvorska 147, 10410 Velika Gorica, član društva: Dario Stipić

Brojevi transakcijskih računa:

Privredna banka Zagreb Intesa Sanpaolo (PBZ)
IBAN: HR9223400091100226990  SWIFT CODE: PBZGHR2X
 
Zagrebačka banka UniCredit Group (ZABA)
IBAN: HR0623600001101212162  SWIFT CODE: ZABAHR2X

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA)
IBAN: HR1924840081102775644  SWIFT CODE: RZBHHR2X

(dalje u tekstu: PRODAVATELJ), nastao ugovorenom kupnjom pojedinog predmeta putem internet trgovine objavljene na internet stranici PRODAVATELJA (dalje u tekstu: www.turbo-x.hr).

1.B) Kupac je svaka fizička ili pravna osoba koja putem www.turbo-x.hr prodavatelju preda ponudu za kupnju pojedinog i/ili grupe proizvoda prodavatelja..
1.C) Svi ugovori sklopljeni između prodavatelja i kupca, a vezano uz kupnju proizvoda prodavatelja putem www.turbo-x.hr, regulirani su odredbama ovih Općih uvjetima, zakonima navedenim u preambuli Općih uvjeta, kao i Zakonom o zaštiti osobnih podataka
1.D) Ovi Opći uvjeti objavljeni su na stranici www.turbo-x.hr. Kupac ima mogućnost i ovlašten je, pohrane ili ispisa ovih Općih uvjeta na vlastitom kompjuterskom sistemu.

2. NEVALJANOST DRUGIH UGOVORNIH UVJETA
2.A) Ovi Opći uvjeti primjenjuju se kao primarni i mandatorni izvor prava kojim se regulira pravni odnos između prodavatelja i kupca i u tom smislu imaju prevladavajući učinak u odnosu na sve druge moguće izvore te zamjenjuju sve druge pisane ili usmene ugovore, uvjete i/ili sporazume između prodavatelja i kupca i/ili ugovorne uvjete drugih osoba, a koji odstupaju ili mogu od ovih Općih uvjeta. U slučaju nesuglasja između ovih Općih uvjeta i svih drugih sporazuma prodavatelja i kupca, ovi Opći uvjeti će imati prevladajući učinak, osim ako ugovorne strane ne postignu drugačiji pisani sporazum.

3. VALJANOST ODNOSA PREMA NEPOTROŠAČIMA
3.A) Ovi Opći uvjeti primjenjuju se u svakom slučaju u odnosu na sve osobe koje se, u smislu zakonske definicije hrvatskog zakonodavstva pojma potrošač, ne smatraju potrošačem.

4. VALJANOST ODNOSA PREMA POTROŠAČIMA
4.A) Ovi Opći uvjeti primjenjuju se prema svim osobama koji se u smislu zakonodavstva Republike Hrvatske smatraju potrošačem. Ovi Opći uvjeti primjenjuju se od trenutka kada kupac potvrdom prilikom registracije putem www.turbo-x.hr izjavljuje prodavatelju da je potpuno svjestan i suglasan sa ovim Općim uvjetima.

5. VALJANOST ODNOSA PREMA STRANIM DRŽAVLJANIMA
5.A) Ovi Opći uvjeti primjenjuju se i na osobe, bilo fizičke ili pravne, koje imaju državljanstvo različito od državljanstva Republike Hrvatske i to bez obzira na eventualne razlike u zakonskom ili statutarnom položaju kupca i bez obzira na njegove stvarne sposobnosti razumijevanja hrvatskog jezika na kojem su ovi Opći uvjeti sastavljeni.
 
5.B) Ovi Opći uvjeti primjenjuju se i na apatride, kao i na osoblje stranih diplomatskih i konzularnih predstavništava te na počasne konzule i konzulate stranih država na teritoriju Republike Hrvatske.


6. OGLAŠAVANJE

6.A) Sve karakteristike proizvoda prodavatelja, koji su objavljeni na www.turbo-x.hr, uključujući cijenu, samo su informativne naravi i ne predstavljaju ponudu od strane prodavatelja, i/ili neobvezujući poziv za podnošenje ponuda, osim ako prodavatelj nije izričito naveo drugačije.
 
6.B) U slučaju ugovora o prodaji sklopljenog putem www.turbo-x.hr, a kako je regulirano ovim Općim uvjetima, primjenjuje se pojam prodaje po uzorku ili modelu. U svakom slučaju, tolerancije odstupanja u strukturi i/ili boji proizvoda od strane prodavatelja unutar sustava www.turbo-x.hr su dopuštena te prihvaćanjem ovih Općih uvjeta kupac daje svoju izričitu suglasnost na takvo odstupanje. U tom smislu kupac izražava svoju suglasnost na primjenu Članka 460/2 Zakona o obveznim odnosima.
 
6.C) Radi ostvarenja svrhe oglašavanja pojedinih proizvoda, sustav www.turbo-x.hr koristiti uslugu Google Adwords marketinga. To je usluga koju pruža Google za marketing i ciljano oglašavanje. Usluga se koristi u svrhu oglašavanja na Google tražilici i prikaz mreže kupaca koji su već posjetili stranicu www.turbo-x.hr. Ovu uslugu možete odjaviti u Googleovim postavkama, oglasi koji se nalaze u vašem Google profilu.7. NARUČIVANJE

Proces kupovine, uvjeti poslovanja, kupnje i prodaje robe putem našeg WEB SHOP-a www.turbo-x.hr definirani su slijedećim parametrima: registracija korisnika, narudžba, odabir načina plaćanja, dostava, reklamacija robe i jednostrani raskid ugovora.

7.A) Proces registracije je veoma jednostavan i od Vas zahtijeva samo osnovne osobne podatke. Registraciji pristupate tako da u gornjem izborniku kliknete na „Registracija“.

7.B) Kupac može iz asortimana prodavatelja, objavljenog na www.turbo-x.hr, izabrati proizvod ili grupu proizvoda za čiju kupnju je zainteresiran, i to klikom na gumb "Dodaj u košaricu".
Narudžba vrijedi samo pod uvjetom da kupac klikom na odgovarajući gumb potvrđuje da je suglasan s ovim Uvjetima prodaje, a time isti čini sastavni dio ponude. U tom slučaju kupac odabire određeni način plaćanja bilo davanjem naloga pružatelju platnih usluga za plaćanje pojedinih transakcija na koji način se podmiruju bilo kakve novčane obveze kupca koji proizlazi iz ponude bilo na neki drugi primjenjivi način.

7.C) ODABIR NAČINA PLAĆANJA:

7.C-1) NALOGOM ZA PLAĆANJE (VIRMAN-UPLATNICA):
e-bankarstvom, virmanom ili općom uplatnicom na temelju ispisanog predračuna čija je opcija 5 dana.
Plaćanje nalogom:
TURBO-X d.o.o. Kolodvorska 147, HR-10410 Velika Gorica
Privredna banka Zagreb Intesa Sanpaolo (PBZ)
IBAN: HR9223400091100226990  SWIFT CODE: PBZGHR2X
Zagrebačka banka UniCredit Group (ZABA)
IBAN: HR0623600001101212162  SWIFT CODE: ZABAHR2X
Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA)
IBAN: HR1924840081102775644  SWIFT CODE: RZBHHR2X
Svrha: plaćanje po predračunu
Poziv na broj: broj predračuna
Iznos: "iznos narudžbe"
7.C-2) GOTOVINSKO PLAĆANJE:
Turbo X d.o.o., Kolodvorska 147, 10410 Velika Gorica.

7.C-3) KREDITNIM KARTICAMA:
JEDNOKRATNO I NA RATE PREKO POS uređaja - MasterCard, Visa, Diners u našoj trgovini - Turbo X d.o.o., Kolodvorska 147, 10410 Velika Gorica
     

7.C-4) KREDITNIM KARTICAMA:
JEDNOKRATNO-PREKO WEB SHOP-a www.turbo-x.hr: Visa, MasterCard i Maestro.
NA RATE-PREKO WEB SHOP-a www.turbo-x.hr: Visa Premium.
Nakon odabira plaćanja kreditnom karticom otvara se sigurnosni sustav za plaćanje epay.
7.C-5)..POUZEĆEM:
iznos ponude plaćate na ruke dostavljaču prilikom isporuke.


7.D) Ponudu kupac dobiva s obzirom na cijenu robe navedene u košarici kupca. Obveza plaćanja kupca je jednaka kao i prije narudžbe kupca, a navodi ih u "plaćanje" sustava www.turbo-x.hr, uključujući sve manipulativne troškove, troškove dostave i/ili sve druge troškove poput poreza, carina te kupac potvrđuje da je svjestan i slaže se s istima. Radi izbjegavanja sumnje, troškovi dostave, carine, manipulativni i svi drugi troškovi nisu uključeni u bruto cijenu proizvoda, a kako je oglašeno na www.turbo-x.hr i plaćaju se zasebno. Dostava je beplatna ukoliko je Vaša narudžba iznad €70,00. Za manje narudžbe troškove dostave po paketu snosite Vi.

7.E) Narudžba se smatra dostavljena prodavatelju samo kada je ispravno napravljena preko www.turbo-x.hr. To vrijedi i za sve druge dodatne zahtjeve, uvjete ili upute od kupca, a koji mogu biti u vezi s narudžbom.

7.F) Rok isporuke je unutar 4 radna dana ukoliko nije drugačije navedeno uz proizvod na www.turbo-x.hr.  Rok isporuke računa se od trenutka kad zaprimimo uplatu naručene robe na naš žiro račun ili kada transakcija putem kreditne kartice bude autorizirana i odobrena.

7.G) REKLAMACIJE  
Prilikom preuzimanja pošiljke molimo Vas da u prisustvu dostavljača provjerite svoj paket. Ukoliko na njemu ima vidljivih oštećenja (potrgani dijelovi i udubljenje) paket ne bi trebali preuzeti. U ovom slučaju molimo Vas da nas nazovite telefonom na broj +385 1 6256 400 ili nam pošaljite e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu prodaja@turbo-x.hr i navedete razlog zbog kojega ste odbili preuzeti paket.
U najkraćem mogućem roku obavijestit ćemo Vas o daljem postupanju.
Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24 sata od trenutka primitka pošiljke, nazovete telefonom na broj +385 1 6256 400, ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu prodaja@turbo-x.hr i opišete kakav problem imate. U najkraćem mogućem roku obavijestit ćemo Vas o daljem postupanju.
Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojave nesuglasnosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, molimo Vas da postupite na način definiran pravilnikom o reklamaciji potrošača za robu kupljenu putem internet prodaje, koji zajedno sa obrascem zahtjeva za reklamaciju, trebate poslati na adresu prodaja@turbo-x.hr. U slučaju robe s greškom, trošak dostave reklamacije snosi TURBO-X d.o.o..
U slučajevima kad se proizvod s greškom može zamijeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu GLS koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište. Kad proizvod stigne na skladište, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod bit će odrađena najkasnije unutar 15 dana.
ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE PROIZVODA
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača (krajnjeg korisnika) i trgovca u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.
Potrošač je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka bez odgađanja a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kada je otkrio nedostatak.
Kao prodavatelj ne odgovaramo za materijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka 2 godine od prodaje stvari.

7.H) JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA – UPUTE:
TURBO-X d.o.o. pridržava se politike zaštite potrošača.
Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i obrazac za jednostrani raskid ugovora kojeg možete preuzeti ovdje zatim ga popunite i pošaljete poštom ili na naš e-mail prodaja@turbo-x.hr.
Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.
Povrat uplaćenog iznosa
Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.
Povrat robe
Robu vratite ili je predajte nama bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Troškovi povrata robe
Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe
Sukladno Čl. 77. St. 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

8. PRIHVAT OD STRANE PRODAVATELJA

8.A) Potvrda o primitku narudžbe kupca nakon slanja narudžbe kupaca ne predstavlja prihvat ponude od strane prodavatelja.
 
8.B) Prihvat narudžbe kupca od strane prodavatelja dostavlja se kupcu putem potvrdne elektroničke (e-mail) poruke prodavatelja ili isporukom proizvoda do kupca. Svako drugo nahođenje i/ili praksa, ne smatra se prihvatom narudžbe od strane prodavatelja.
 
8.C) Prihvat narudžbe od strane prodavatelja obvezuje prodavatelja jedino ako je u potpunosti i bez ikakvih rezervi, zajamčena isplata svih obveza plaćanja kupoprodajne cijene i svih drugih pripadajućih troškova od strane kupca te ukoliko je prodavatelj potvrdio dostupnost robe sukladno elementima ponude kupca.
 
8.D) Nakon prihvaćanja narudžbe od strane prodavatelja, uvjeti za svaki ugovor o kupnji između kupca i prodavatelja su fiksni i ne mogu se mijenjati, osim ako ugovorne strane ne postignu drugačiji sporazum u pisanom obliku.
 
8.E) U slučaju da prodavatelj, nakon narudžbe kupca, ne može isporučiti proizvod zato što naručeni proizvod nije trenutno raspoloživ na zalihi, prodavatelj će pismeno, putem elektroničke poruke (e-mail) obavijestiti kupca o navedenim okolnostima, koji može po vlastitom nahođenju otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke.
 
8.F) Kupoprodajni ugovor sklopljen putem sustava www.turbo-x.hr  je na neodređeno vrijeme i vrijedi do opoziva to jest raskida. Ugovor se smatra konzumiranim danom isporuke proizvoda kupcu, to jest s plaćanjem kupoprodajne cijene u cijelosti.


9. IZJAVA O SIGURNOSTI
Koristimo ePay servis za Internet naplatu tvrtke Globaldizajn d.o.o., koji koristi najsuvremenije tehnologije zaštite od zlouporaba, kao sto je sigurnosni protokol Secure Socket Layer (SSL) te druge tehnologije i sigurnosne procedure po najvišim standardima. Razmjena osjetljivih podataka između sustava koji obavlja online plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja se korištenjem mreže koja je potpuno zaštićena od neautoriziranog pristupa. Osjetljivi podaci o vašoj kreditnoj kartici dostavljaju se online izravno autorizacijskom centru.

  Uvjeti - Sve